– I-Shift Dual Clutch är en produktinnovation som är ny för sin bransch, med goda utsikter att förbättra parametrar som påverkar såväl förare och åkerier som transportköpare och samhälle, säger Matti Kaulio, docent i Industriell Ekonomi på KTH och representant för svenska SIQ (Institutet för Kvalitetsutveckling) i den expertpanel som utsett årets pristagare.

Bakom Quality Innovation of the Year står förutom SIQ också kvalitetsinstitut i flera andra europeiska länder. 2014 års utmärkelser delas ut av Ungerns president János Aacute;der vid en ceremoni i Budapest den 19 januari.

– Det är naturligtvis fantastiskt roligt att vårt innovationsarbete återigen uppmärksammas på det här sättet. Vi jobbar systematiskt för att utveckla nya lösningar med tydlig nytta för kunder och förare. Mottagandet av I-Shift Dual Clutch har verkligen överträffat våra förväntningar. Att vi nu dessutom får Quality Innovation of the Year Award är ytterligare en viktig bekräftelse på att vårt fokus ligger helt rätt, säger Hayder Wokil, kvalitetschef på Volvo Lastvagnar (se bild).