STIHL fortsätter utvecklingen av bensinfria alternativ med den senaste innovationen PS 3000 – en bärbar kraftstation. Nya STIHL PS 3000 förser användaren med ström när och var som helst. Den bärbara kraftstationen passar proffsanvändare inom skog-, trädgård- och grönytebranschen, men har ett brett användningsområde som sträcker sig hela vägen från friluftsliv till food trucks.

– PS 3000 ger kraft till såväl professionella högtryckstvättar, som industridammsugare och uppladdningsbara batterier. Samtidigt kan den användas i yrket av exempelvis brandmän, men också under campingsemestern. En bärbar kraftstation passar helt för alla som behöver el i fält, säger Mats Gustafsson, produktchef för STIHL Norden.

STIHL PS 3000 är en bärbar kraftstation, med ett högt effekt/viktförhållande. Trots en kapacitet på 2 074 Wh, väger PS 3000 bara 19,8 kg och har en kompakt design. Den är utrustad med både 230-voltsuttag och Neutrik powerCON, ett uttag som är speciellt designad för krävande utomhusapplikationer till flertalet produkter och verktyg. STIHL PS 3000 är även damm- och vattensäker, enkel att använda och har en display som visar batteri- och laddstatus.

– STIHL har utvecklat ett kvalitativt och avgasfritt alternativ till den traditionella bensingeneratorn. Med PS 3000 kan vi erbjuda användaren tyst laddning och smidig användning, utan att kompromissa med prestandan, säger Mats Gustafsson.