PONSSE-simulator nummer 200 har levererats till Naturbruksgymnasiet Södra Viken i Sverige. Simulatorn är av modellen PONSSE Full, vars ergonomi säkerställer en bra träningsposition och gör inlärningen meningsfull.

Ponsse och Södra Viken har ett långvarigt samarbete. Södra Viken är en skola med mer än 70 års erfarenhet av utbildning inom skogsbranschen. Den första PONSSE-maskinen kom till skolan 2003.

– Det är fantastiskt att se den skogsskola där jag var elev som ung få Ponsse simulator nummer 200. Det är också trevligt att se Ponsses utveckling i Värmland. När försäljning, service, våra premiumprodukter och samarbetet med skolorna fungerar väl ser vi många bra saker hända på marknaden. Det är precis vad som sker i Värmland just nu, säger Carl-Henrik Hammar, Verkställande Direktörför för Ponsse Sverige.

Södra Viken har arbetat med utbildning inom skogsyrkena sedan 1947. Skogsutbildningen infördes i Södra Viken av Skogsstyrelsen i Värmland. Sedan 2003 har skolan drivits av Sunne kommun.

– Vi uppskattar verkligen Ponsses service och vårt utmärkta samarbete och tackar Lungbergsfonden som har möjliggjort denna satsning. För oss innebär detta att vi kan erbjuda modern och uppdaterad utbildning varje år, säger Monica Olofson, Rektor för Södra Viken.