Professionals Nord bryter ny mark och startar utbildningsprogram för att möta kompetensbristen av yrkeschaufförer i transportbranschen. Tillsammans med Kalles Bud och Transport har Professionals Nord tagit fram ett skräddarsytt koncept i form av en chaufförsskola, där drivna personer får möjligheten att byta karriärväg.

Chaufförsskolan erbjuder en möjlighet där de som drömmer om att bli lastbilschaufför får en komplett utbildning tillsammans med YKB, för att sedan erbjudas garanterad anställning hos Kalles Bud och Transport.

Upplägget för utbildningen är att varva praktik med teoretisk undervisning. Eleverna kommer att få alla behörigheter och de bästa förutsättningarna för att ta sig an sin nya yrkesroll. Efter årsskiftet startar de först klasserna i både Umeå och Luleå.

I samarbetet kommer Professionals Nord ansvara för rekryteringen för att hitta personer som verkligen vill ta möjligheten att byta karriärbana och jobba som chaufför. Kalles Bud kommer sedan handplocka de individer de vill satsa på.

–Vi har tagit fram en nytänkande lösning som kommer hjälpa att säkra framtidens kompetens i transportbranschen. Vi är oroligt glada att vi fått möjligheten köra i gång denna satsning tillsammans med Kalles Bud. De har en gedigen branschkunskap samtidigt som de är duktiga och roliga att samarbeta med! – Magnus Spolander, Försäljningschef Professionals Nord.

Erik Sundqvist, VD för Kalles Bud och Transport har varit med och startat initiativet att ta fram detta nya koncept för att möta branschens kompetensbehov.
– Vi tillsammans med hela vår bransch har länge haft en utmaning att hitta chaufförer då det finns för få på marknaden idag. Det känns fantastiskt kul att vi tillsammans med PN nu ska dra i gång Chaufförsskolan och kunna erbjuda en skräddarsydd utbildning och sedan garanterat jobb till de elever vi tar in. – Erik Sundqvist, VD Kalles Bud & Transport.