Parterna driver sedan februari i år ett liknande samarbetsupplägg med centrallager för Stadium i Norrköping och det nya samarbetet, inom segmentet apoteksvaror, är i ungefär samma omfattning.

PostNord är marknadsledande inom tredjepartslogistik (TPL) i Norden. I Sverige drivs verksamheten i Stockholm, Norrköping, Göteborg och Helsingborg. Bemanningsföretaget Pema People (med huvudkontor i Norrköping) befinner sig i en kraftig tillväxtfas. Det nya avtalet innefattar att parterna ska samarbeta rörande drift och bemanning för PostNords tredjepartslogistik inom segmentet apoteksvaror och samarbetet sträcker sig över de kommande åren.

– Fantastiskt! Både för Pema, Norrköping som stad och för arbetsmarknaden i regionen. Samarbetet med PostNord säkerställer att viktiga jobb blir kvar inom vårt hemmaområde. Att PostNord ger oss nytt förtroende bevisar att Pema är en stark aktör inom området bemanningsentreprenader och att tidigare samarbete drivits framgångsrikt. Något som både vi och PostNord vill satsa vidare på, säger Michael Gozzi, VD och koncernchef på Pema.

PostNord driver ett flertal TPL-terminaler i Norrköping där bolaget haft en stabil tillväxt med ständigt nya tillkommande kunder.