Hinz AB har i dagsläget 66 anställda, med bolagets huvudanläggning i Borlänge. Bolaget har också kontor, lager, verkstäder samt försäljning i Segeltorp, Kallhäll, Göteborg och Malmö. Utöver detta finns även drygt 50 servicepartners från Överkalix i norr till Malmö i söder, som finns där för att erbjuda specifika servicelösningar för kunden.
 
Vice VD Magnus Hinz ser fram emot att få utveckla segmentet påhängs- och boxmonterade truckarna från Palfinger i Sverige.
 
–          Vi är glada att få presentera tillägget som passar bra in i det övriga sortiment med flera olika Palfingerprodukter att erbjuda kunderna, som också använder påhängs- och boxmonterade truckar. Vidare är det bra logiskt, att kunden kan ta del av all utrustning och reservdelserbjudande för Palfinger från en leverantör i Sverige.
 
Palfingers ”Truck Mounted Forklift Dealer Manager” Joe O’Brien:
 
–          Vi tror att detta är det naturliga steget mot utvecklingen för Palfinger i Sverige. Vi ser potential att utveckla vår verksamhet i Sverige de nästkommande åren. Vi vill självfallet kunna erbjuda den bästa lösningen för servicemarknad till våra etablerade och potentiella nya kundkontakter. Jag tror starkt på att ge Hinz AB och Per Stohr detta ansvar, de har alla möjligheter att uppnå våra långsiktiga mål för produkterna.
 
Produktsortimentet inom påhängs och boxmonterade inkluderar den unika ”lådmonterade” maskinen, och ett brett utbud av bakmonterade påhängstruckar med kapaciteter mellan 1,5 upp till 2,5 ton.