Nya Renault Trafic har en ny, mer robust och dynamisk front med full LED-strålkastare från basmodellen. Den horisontella huven och det vertikala gallret ger den en robust och uttrycksfull stil tillsammans med de nydesignade stötfångarna.

Den omgjorda kupén är ergonomisk för optimala arbetsförhållanden samt med ett uppkopplingsbart anslutet mobilt kontor. Den nya instrumentpanelen med funktionell utrustning sträcker sig in i dörrpanelerna,
Kupén har möjlighet till 88 liters lagringsutrymmen, varav 54 liter är placerade under passagerarsätet.

Nya Trafic har Renault EASY LINK multimediasystem med möjlighet till integrerad navigering ombord. Systemet är kompatibelt med Android Auto ™ och Apple CarPlay ™, och körs på en 8-tums pekskärm och kommer även med en 15 W induktionsladdare som tillval. Instrumentpanelen har ett 4,2-tums färgkluster. Det finns också tre USB-uttag ombord.

När det gäller karossfärg, bland de åtta tillgängliga, har Renault valt den nya färgen Blå Cumulus för lanseringen. En ny radioantenn, nya 17-tums hjul och nya fälgar är andra nyheter på modellen.

Nya Trafic kommer med tio nya förarassistanssystem (ADAS) och en helt ny krockkudde fram som skyddar båda passagerarna, vilket är standard från basmodellen. Bland ADAS-systemen finns adaptiv farthållare, automatisk höghastighets-/helljus, körfältsassistans, döda-vinkelvarning, aktiv nödbromsning, trafikskyltigenkänning, parkeringssensorer fram, bak och på sidan samt backkamera. Aktiv nödbromsning och parkeringssensorer är exempel på standardutrustning på Nordic Line-versionen.

Det bredare motorutbudet av nya Euro 6d-full-certificerade motorer med start- och stoppfunktion ger mer prestanda och vridmoment i kombinationen med manuell växellåda eller EDC-växellådor. Tre dieselmotorer från 130–170 hk. 2,0 l M9R-motorn är starkare med en effektökning från 5 till 10 hk, beroende på version, och med mer vridmoment. dCi 150 och 170 motorerna kommer med EDC dubbelkopplingsväxellådan.

Som skåpbil finns Nya Trafic i 2 längder och 2 höjder. Den har en lastyta på 5,8 till 8,9 m3 och ett stort urval av olika hyttutföranden.

Den 17:e september öppnades orderböckerna för helt Nya Trafic med pris från 254 900:-ex moms.