System Edström har haft huvudkontor och delägd verkstad i hyrda lokaler vid Infra City i Upplands Väsby, men i augusti gick flyttlasset till egna lokaler på Raseborgsgatan 11 i Kista, norr om Stockholm.

Flexibla system

– Vi hade turen att hitta en fastighet med rätt läge och storlek för vår verksamhet. Lokalerna har blivit väldigt ändamålsenliga, så här har vi att växa i, berättar Ulf Neumann.

System Edström har specialiserat sig på flexibla system för hantverkarinredningar i bilar. Företagets historia går tillbaka till 1958, då det startades i Göteborg. Det gör företaget en av Europas äldsta och ledande aktörer när det gäller att säljer och tillverka inredningar till servicebilar. Därmed finns det mångårig erfarenhet av att skapa lättmonterade och flexibla system för mobila arbetsplatser.

I Sverige har företaget ett 50-tal återförsäljare i form av påbyggare, plus lika många återförsäljare i övriga Europa. Därtill det egna dotterbolaget Edstroms of Sweden, med distributionslager och egen monteringsanläggning i Corby, England.

– Vi har egen säljpersonal i samtliga länder där vi är representerade med återförsäljare, framhåller Christer Abrahamsson, verksam med försäljning och marknadsföring i System Edström

Den nyförvärvade fastigheten i Kista rymmer både huvudkontor och anläggning för montering och produktutveckling. Dessutom finns ett mindre lager.

– Vårt logistikcenter ligger i Kilafors och normalt utgår all distribution därifrån, såväl till Sverige som till våra exportmarknader. Det mindre lagret här i Kista är främst till för snabba utryckningar i Mälardalen, förklarar Christer Abrahamsson.

Top Fuel Dragster

Sett till Stockholms-området har System Edström även en filial på Slagsta Strand, vilket ger närhet till bilhandlarna i södra delen av staden.

Det blev en synnerligen kraftfull invigning då System Edström bjöd in till öppet hus i sina nya lokaler. På plats fanns Micke Kågered med sin Top Fuel Dragster, med vilken han tog EM-silver tidigare i år. Bilen gör 0-500 km/h på fantastiska 4,8 sekunder. För denna formliga explosion svarar en åttacylindrig motor på 8 000 hästkrafter. Här kan man tala om virvel i tanken, för förbrukningen ligger på tio liter nitrometan per sekund. Vid fullt pådrag lämnar avgaserna motorn i överljudsfart. Effekten blir ett gigantiskt motorvrål kryddat med tryckande ljudbangar.

– Bilen är ny för i år och har gått väldigt bra, berättar Micke Kågered, som avancerat från en sjundeplats i fjol till årets andraplats i Europas snabbaste klass inom dragracing.