Olofsfors förstärker och förändrar marknadsorganisationen på affärsområde skog genom att anställa Micael Olsson som närmast kommer från Cranab i Vindeln.

Micael Olsson är ett välkänt ansikte i skogsbranschen och har under sina dryga 30 år hos Vindelnföretaget Cranab haft olika roller och den senaste som exportchef.

— Jag ser fram emot nya utmaningar inom samma bransch men med en ny produkt. Det känns bra att jobba i en positiv miljö med produkter av världsklass, säger Olsson i ett pressmeddelande.

Marknad- och försäljningschefen för Olofsfors skogsprodukter, Kjell-Erik Åström, är nöjd med rekryteringen.

— Det känns tryggt att lämna över till Micael med mångårig erfarenhet och kunnande i skogsbranschen och med ett stort kontaktnät, säger Åström i ett pressmeddelande.

Kjell-Erik Åström som de senaste 11 åren varit säljansvarig för Olofsfors affärsområde Skog i Skandinavien och Baltikum, har under det senaste året även haft uppdraget som marknadschef.

— Det blir bra att få lämna över till Micael nu och helt gå vidare till rollen som marknadschef för försäljningsområde skog, fortsätter Åström att meddela i pressmeddelandet.

Förändrad säljstruktur

Olofsfors säljer band- och slirskyddsprodukter till skogsmaskiner genom återförsäljare i flertalet olika länder och expanderar just nu i Sydamerika. I och med den förstärkta marknadsorganisationen förändrar Olofsfors även sin övriga säljstruktur för att kunna lägga ännu mer tid och fokus på kunderna.

Nyrekryteringen Micael Olsson ska i första hand fokusera på maskintillverkarna John Deere, Komatsu Forest och Eco Log i Skandinavien. Ponsse, Rottne och övriga maskintillverkare kommer Jonas Persson att ansvara för som senaste åren haft rollen som exportsäljare.

Uppdelningen säljarna emellan gäller i första hand på den skandinaviska marknaden, men ska även implementeras på övriga marknader succesivt.