Med kraftigt ökat antal passagerare på flygplatsen så har parterna nu bestämt att hotellprojektet ska växa. Hotellet går från tidigare kommunicerade 463 hotellrum till 503.

Hotellet blir därmed Nordens största flygplatshotell och ett av Stockholms största.

Antalet flygpassagerare på Arlanda flygplats ökar kraftigt. Det första kvartalet 2017 reste 2,1 miljoner passagerare till eller från Arlanda flygplats. Det är en ökning med sex procent jämfört med samma period 2016.

Det ökade trycket på flygplatsen ökar också behovet av logimöjligheter. Comfort Hotel Arlanda Airport som planeras att öppna i slutet av 2019 och utökas därför med 40 rum.

– Arlanda flygplats är en framgångssaga. Flygplatsen växer så att det knakar och vi med den. Nu bygger vi ut hotellet redan innan första spadtaget för ursprungshotellet är taget. Det här skärper Stockholms och Sveriges konkurrenskraft och jag är väldigt stolt över att vi får vara en del av det arbetet, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 40 procent från 16 till 23 miljoner resenärer. Sedan 2013 har Arlanda fått 14 nya interkontinentala flygförbindelser. För att möta tillväxten förbereds nu ett 14 våningar högt hotell för främst fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”.