Upprepade stopp-/starttillfällen med ofta förekommande inbromsning och acceleration, varierande underlag och återkommande kontakt med trottoarkanter på grund av in- och utkörning från busshållplatser kräver mycket av däcken för stadsbussarna.

Den tyska tillverkaren av premiumdäck Continental hjälper till att hantera dessa krav genom att utöka sitt sortiment med 19,5″-däck med nya Conti Urban HA3 245/70 R 19.5″, som är utvecklat för användning på medelstora stadsbussar.

De förstärkta sidoväggarna för Conti Urban HA3 ger en styv däckkontur, som även kan motstå upprepad kontakt med trottoarkanterna vid busshållplatserna, vilket är oundvikligt vid innerstadstrafik.

Gummiblandningen som används för slitbanan och slitbanemönstret ökar milaget för bussdäcket med upp till 20 procent, jämfört med ett standarddäck för innerstadstrafik.

De djupa mönsterspåren säkerställer också optimalt väggrepp, även vid extremt våta förhållanden under hela Conti Urban HA3 245/70 R 19.5″-däckets livslängd. Conti Urban HA3 245/70 R19.5″ kombinerar utmärkta köregenskaper och säkert väggrepp, vilket garanterar komfort och säkerhet för passagerarna.