Underramarna är kraftigt dimensionerad för långvarigt bruk i tuffa miljöer samtidigt som antalet ingående komponenter markant reducerats för att få ett chassi som är så rent och underhållsfritt som möjligt.

Flaken kommer med en unik konstruktion där allt är tillverkat helt av Hardox med en övre kantlina av Hardox-rör. Rörprofilen gör att flaken blir extremt vridstyva, kommer att tåla många slag av skopor samtidigt som man undviker att material samlas på kanten som senare riskerar ramla av på vägen. Hardox-plåtarna möjliggör också helt raka och rena sidor för att göra dem enklare att hålla rena.

– Med en unik konstruktion har Bala Agri i samarbete med SSAB tagit fram en ny serie av kärror som använder nya moderna konstruktionslösningar på ett mycket lyckat sätt. Ett exempel är Hardox-rör som kantlina vilket bidrar till ett extremt starkt flak, säger Mika Stensson, Tech Support på SSAB i Oxelösund.

Den nya serien är den första i ett nytt modulsystem där flexibiliteten ökar och produktionskostnaderna effektiviseras. Detta möjliggör bland annat justerbara dragstänger i höjdled, svängbara drag, hydrauliskt fjädrade drag, flyttbar boggi mm. Man kan också välja mellan vanlig ögla eller kulkoppling.