Den nya materialhanteraren Cat® MH3026 är konstruerad för drift i avfalls- och metallåtervinningstillämpningar med låga rörelsekostnader samt med en förbättrad förareffektivitet. Det avancerade elektrohydrauliska systemet optimerar balansen mellan kraft och effektivitet samt förbättrar cykeltider för möjlighet att hantera mer material på samma tid.

De nya materialhanterarna drivs av Cat C7.1-motorer som kan köras på 100% HVO eller biodieselbränsle upp till B20. Motorn uppfyller emissionsnormerna enligt EU steg V och det underhållsfria efterbehandlingssystemet sänker rörelsekostnaderna samt maximerar drifttiden.
De nya frontlänkagen ger upp till 13 meters räckvidd vilket innebär att man som förare kan flytta mer material utan att maskinen behöver flyttas. MH3026 har även upp till 20 % högre svängmoment för att flytta mer material på kortare tid. Tunglyftsläget ökar lyftkapaciteten för effektiv hantering av tunga laster.

Standardtekniken som finns i den nya materialhanteraren Cat MH3026 ökar driftsäkerheten. Funktionen E-fence hindrar maskinen från att röra sig utanför de förarinställda parametrarna medan ”Cab Avoidance” hjälper föraren att undvika kontakt mellan arbetsredskapet och hytten

Med stora rutor i härdat glas förbättras sikten och driftsäkerheten i den nya hytten. Höger- och bakåtriktade kameror som standard visar video på den stora pekskärmen i förarhytten för att ytterligare förbättra sikten på arbetsplatsen. Tjockare, slagtåliga och stötsäkra vindrutor och takfönster som uppfyller kraven i standarderna EN356, P8B och P5A.
En strömställare på marknivå stoppar all bränsletillförsel till motorn och stänger av maskinen. Standardbackventiler för bom- och sticksänkning håller frontlänkaget säkert på plats och förhindrar omvänt oljeflöde vid oväntad förlust av hydraultrycket. Alla punkter för dagligt underhåll nås snabbt från marknivå, medan en ny serviceplattform med steg ger enkel, säker och snabb åtkomst till det övre serviceområdet.

Alla motorfilter har ett synkroniserat underhållsintervall på 1 000 drifttimmar och det nya luftintagsfiltret med förrenare håller i upp till 1 000 timmar samt minskar underhållskraven.

SPECIFIKATIONER FÖR MATERIALHANTERAREN MH3026
Modell MH3026
Motor Cat® C7.1
Nettoeffekt, kW (hk) 128 (171)
Min. arbetsvikt, kg (lb) 26 400 (58 202)
Max. arbetsvikt, kg (lb) 29 200 (64 375)
Maximal räckvidd, mm (fot/tum) 13 000 (42 fot 8 tum)
Maximal lasthöjd, mm (fot/tum) 14 270 (46 fot 10 tum)