Garmin har nyligen lanserat den nya lastbilsnavigatorer, dēzl LGV 610/710/810/1010. Den omarbetade serien har fått förfinade funktioner såsom ankomstplanering med automatiska Birdseye Satellite Imagery för att se en högupplöst bild ovanifrån vid lastingångar, säkerhetsgrindar och lastbryggor. De har större, högupplösta displayer med touchskärm i storlekarna 6, 7, 8 eller den större robusta displayen på 10”. Dessutom kan de nya displayerna på 8” och 10” visa en ny delad kartvy där chauffören ser den återstående rutten och prognos för vädret. Enheten kan monteras stående eller liggande.

Nya dēzl LGV-serien har corefunktioner inom lastbilsnavigering i samtliga modeller. Data från Truck Parking Europe hjälper till att hitta parkeringsplatser för lastbilar längs rutten. Para ihop med dēzl-appen för att se tillgänglighet. Trucks & Trailer Services-register ingår och Real-tidstjänster kan användas för att få trafikinformation, väder och smartaviseringar då den är hopparad med dēzl-appen i din kompatibla smartphone. Kartuppdateringar över Europa ingår

Man kan använda nya dēzl LGV med ett flertal kompatibla Garmin-produkter och tjänster (köps separat) för att förbättra och förenkla körupplevelsen. Bland annat dēzl headset för lastbilsförare med upp till 50 timmars samtalstid och Active Noise Cancelation-teknologi. InstinctÒ 2 dēzl Edition smartwatch för lastbilsförare som förenklar vardagen, registrerar hälsa, ger vägledning under korta träningspass, daglig timer för rast med mera. Samt till BCTM50 trådlösa backkameror som hjälper till att backa tryggare.

dēzl LGV 610/710/810/1010-serien kommer att finnas tillgänglig i slutet av juni till ett rekommenderat cirkapris mellan 3 649 och 9 549 kronor.