Den ikoniska banan i Hell, Norge stod den 13 och 14 augusti som värd för starten på den första helt elektriska säsongen för World RX.

Word RX sker i samarbete med Volvo CE som kommer att spela en betydande roll i att bygga banorna för de nya eldrivna rallycrossbilarna, samtidigt som de stöttar med bärgning på banan under två dagars tävling på varje plats. Företaget har också utnyttjat all sin expertis inom anläggning genom att hjälpa till att designa en helt ny serie bansektioner som kommer att säkerställa spänning för både förare och publik.

Efter månader av hårt arbete bakom kulisserna kommer de tävlande teamen att testa mästerskapets ultrakraftfulla elbilar på 680 hk som på mindre än två sekunder accelererar från 0-100km/h – snabbare än i Formel 1. Precis som branschens utbud av elektriska entreprenadmaskiner från Volvo CE kompenserar de mer än väl med kraft och prestanda för vad dessa elektriska lösningar saknar i koldioxidutsläpp. Och World RX förvandlas på ännu fler sätt – med både manliga och kvinnliga förare som tävlar i loppen, vilket illustrerar vikten av mångfald inom motorsport.

Evenemanget i Hell, Norge, i helgen (13–14 Augusti) markerade starten på den första helt elektriska säsongen för World RX. Ytterligare omgångar kommer att äga rum i Riga, Lettland (3–4 September), Montalegre, Portugal (17-18 September), Spa-Francorchamps, Belgien (8-9 Oktober), Catalunya, Spanien (29-30 Oktober) och Nürburgring, Tyskland (12-13 November).

Resultat från World RX i Hell, Norge
1. Johan Kristofferson (SWE) Kristoffersson Motorsport 5 varv
2. Timmy Hansen (SWE) Hansen World RX Team + 3.692s
3. Ole Christian Veiby (NOR) Kristoffersson Motorsport + 4.057s