Företaget startade i januari 2000, har 33 medarbetare och omsätter 250 miljoner. I samband med Svenska Maskinmässan i början av juni så presenteras Huddigs nya återförsäljare för kunderna för första gången.

Huddigs grävlastare har länge varit marknadsledande på hemmamarknaden i Sverige och försäljningen har varit stabil. Huddig bedömer att det finns stor potential att sälja mer i både Sverige och internationellt och ser ljust på framtiden.

– Vi är glada över vårt nya samarbete med Maskin Väst, säger Lars Lindahl, VD på Huddig AB. Maskin Väst är ett välskött företag med duktig personal och gott renommé. Vi är väldigt noga med vilka återförsäljare som får sälja våra maskiner eftersom de blir vårt ansikte utåt och ambassadörer för vårt varumärke. Maskin Väst lever upp till våra tuffa krav och jag är övertygad om att de kommer att göra ett strålande arbete, säger Lars Lindahl.

– Huddig är ett oerhört starkt och eftertraktat varumärke, de tillverkar fantastiskt fina maskiner och är ett begrepp i branschen. Det kommer bli ett mycket bra komplement till vår befintliga produktportfölj, säger Daniel Bryske, VD på Maskin Väst AB.

– Vi märker av en ökad efterfrågan påHuddig bland våra kunder så det känns roligt att kunna erbjuda dem möjligheten att köpa sin maskin via oss. Vi kommer att ha dedikerad personal som jobbar medHuddig framförallt i verkstaden och vi har redan börjat utbilda oss för service och eftermarknad. Vi ser fram mot det här samarbetet som vi tror kan ta Maskin Väst ännu ett steg i önskad riktning framåt, säger Daniel Bryske.