Under 2013 levererade Trux över 300 frontskydd till Tanzania och som en del av företagets kundvård reste Truxchefen Hasse Olsson och de ansvariga säljarna Stefan Björk och Mikael Svensk ner för att följa upp beställningarna och försäkra sig om att kunderna var belåtna med produkterna.

Det var Bakhresa – ett av Tanzanias största företag med cirka 8 000 anställda – som gjorde den stora beställningen på nästan 200 frontskydd i mitten av 2013. Bakhresa distribuerar sina egna produkter i en lastbilsflotta som består av över 450 lastbilar. Omar Said Salim Bakhresa är en av ägarna till företaget och är mycket nöjd med att satsningen på frontskydden redan har gett resultat i förhöjd leveranssäkerhet.

En annan nöjd kund är Lasse Kansten som är fordonsansvarig på Super Star Forwarders i Dar es Salaam. Majoriteten av de 250 bilar Lasse har till förfogande är utrustade med Trux frontskydd och har räddat flertalet leveranser från att bli stillastående i och med kollisioner eller olyckor.

På bilden från vänster Ivo Silva (AutoSueco), Omar Said Salim Bakhresa (Bakhresa Group), Hasse Olsson, Stefan Björk, Mikael Svensk och Ammar (Bakhresa Group).