De flesta ser kanske Nissan NV400 som volymskåpet, med hel plåt åt alla håll för att rymma så mycket last som möjligt, andra kanske vill ha den som kombibil, andra som en liten buss, ytterligare andra som chassie med ett tippflak eller som dropside – grejen är att den fixar allt.

Fem pallar

Det ställer dock stora krav på försäljaren att hitta rätt kombinationer av modell, av  motorer, hjulbaser, alltså längder, av höjder, dörrar, påbyggnadsalternativ och eljest.

-Ja, till och med med lågväxel och fyrhjulsdrift, för exempelvis skogsentreprenörer eller kraftbolag, säger transportbilsansvarige Marco Ratinen på Nissan Nordic Europe.

Med de flesta använder säkert Nissan NV400 som just skåpbil. I den formen klarar den upp till 17 kbm last eller hela fem lastpallar. Motorn är bränslesnål och mycket lättkörd – ja, hela körupplevelsen är väldigt smakfull. På gränsen till angenäm.

Garantier

Körställningen är bra för att vara skåpbil och utrustningsmässigt saknas inget, som vilken lyxig personbil som helst, är utrustad med.

Nissan NV400 har erkänt låga driftkostnader, jämfört med tidigare, och det uppnås bland annat genom två års, eller 4 000 mils serviceintervaller i form av olja och filter. I övrigt lockar Nissan med fem års eller 16 000 mils garanti, fem års lackgaranti och fem års vägassistans som täcker fel, olyckor och händelser som inte täcks av garantin, som punktering, förlorade nycklar och tankning av fel bränsle. Rostskyddsgarantin omfattar tolv år.

Drivlina

Drivlinan består av en 2,3 liters turbodiesel med fem effektsteg från 110 till 165 hästar. De två starkaste versionerna klarar Euro6-normen. Den kan beställas med sexpetad manuell låda eller sexväxlad automat. Den kan erhållas med fram-eller bakhjulsdrift. Eller med båda ock.