Under våren 2018 kommer Nissan att lansera den nya utsläppsfria skåpbilen e-NV200. Skåpbilen går längre än någonsin tidigare på en laddning tack vare ett nytt 40kWh-batteri.

Nissan e-NV200 erbjuder en räckvidd som är 60 procent längre – upp till 280 km – med oförändrad lastkapacitet och 1-stegad automatväxellåda, som gör körningen mycket enklare och säkrare.

Med mer än 15 000 bilar på vägarna sedan lanseringen 2014, ger den nya generationen av 100 procent eldrivna Nissan e-NV200 ett konkret uttryck för företagets vision, Nissan Intelligent Mobility, som nu tar ytterligare ett steg framåt. 100 procent eldrivna e-NV200 förändrar spelreglerna helt för transportbilsmarknaden, med längre räckvidd tack vare ett större batteri och en hel rad nya anslutningsfunktioner.

Förutom att hjälpa företagskunderna med sin miljömässiga profil, utgör denna skåpbil en hörnpelare i Nissans vidare åtagande att försöka minska de CO2-utsläpp som yrkestrafiken orsakar i stadskärnorna vid leveranser och upphämtning av gods. Eftersom kunderna nu har möjlighet att köra mer än 100 km längre på en laddning än med den tidigare generationen av e-NV200, som var utrustad med ett 24 kWh-batteri, kan de sköta sina leveranser helt på eldrift.