Iveco Stralis X-Way sätter nya standard inom bygglogistik med segmentets största nyttolast: Super Loader-versionen på ett 8×4-chassi förberett för påbyggnad med betongblandare väger under 8 845 kg och lyfter därigenom kundernas nyttolast till nya nivåer.

Den nya serien erbjuder ett urval av versioner som kan skräddarsys så att de matchar de specifika kraven för alla uppdrag. Det är en avgörande fördel i en högt specialiserad sektor där ombyggnad snarare är regel än undantag och där kraven varierar från land till land. Tack vare sin flexibilitet klarar Stralis X-Way av att perfekt svara upp mot ett stort antal mycket skiftande användningar – från lätta tippflak till betongblandare.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President:

– Stralis X-Way är den perfekta lastbilen för kunder som är verksamma inom bygglogistik och den urbana servicesektorn. Den utmärker sig på marknaden genom att vara konstruerad specifikt för denna sektor med hög modularitet, som gör det möjligt för oss att matcha varje enskild kunds användning, utan några kompromisser.

Vid viktkänsliga tillämpningar som betongblandare, då kundens förtjänst är avhängig den nyttolast som lastbilen klarar av att transportera, är egenvikten av avgörande betydelse. Stralis X-Way sätter nya standarder med sin Super Loader-version, som utvecklats speciellt för påbyggnad med betongblandare och som kännetecknas av branschens bästa nyttolast.

Den testades av det oberoende certifieringsinstitutet UTAC på ett 8×4-chassi under körning, framdriven av en 9-litersmotor på 400 hk, och egenvikten uppmättes till 8 845 kg.