Den nya D-serien av minigrävare från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tillhör viktklassen 1,5–2 ton och har en D0.9A Volvo-dieselmotor som uppfyller de senaste emissionskraven. Utsläppen minimeras med hjälp av tillvalet automatisk tomgång, som minskar varvtalet till tomgång om reglagen inte används under fem sekunder. Om maskinen lämnas på tomgång en längre stund kan motorn stängas av automatiskt. Då stoppas timräknaren. Det förlänger serviceintervallen, minskar driftkostnaderna och håller andrahandsvärdet uppe.

Och det är inte allt. EC15D och EC18D har dessutom 12 % större lyftkapacitet jämfört med tidigare modeller och kan numera utrustas med extra bakre motvikt för ännu större stabilitet. Med kompaktgrävarnas kraft och optimerade grävaggregat kan föraren sträcka sig längre, gräva djupare och nå högre.

Volvo-hytten hjälper föraren att bli produktivare. Den breda dörren med tre upphängningspunkter gör instigningen säker och enkel. På öppna hytter finns en rejäl ledstång. Hytterna har enastående buller- och vibrationsisolering och ger fantastisk runtomsikt.

Och eftersom det inte finns pedaler på golvet sitter föraren bekvämt hela dagen.Alla reglage är ergonomiskt placerade, och de stora körpedalerna gör det enkelt för föraren att manövrera i trånga utrymmen.

Fingerhjulet ger exakt kontroll över bomförflyttning och underlättar infästningen av redskap.För maximal effektivitet sitter en omkopplare för snabbkörning på schaktbladsspaken som förkortar återfyllningstiden. En extra knapp framtill på den högra joysticken förenklar manövreringen av hydraulhammare.