Från och med september får Mercedes stora transportbil, teknik som hämtats direkt från personbilssidan. Alla Sprinter med förbränningsmotor får den 4-cylindriga 2-litersmotorn OM654 som bland annat används i E-Klass. Motorn fås med 114, 150, 170 eller 190 hästkrafter. Automatlådan uppdateras till 9-stegade 9G-TRONIC som också används i personbilarna.

En helt ny permanent fyrhjulsdrift till kommer till Sprinter. Det nya systemet kan fritt fördela kraften mellan fram- och bakaxel och samverkar med bilens antisladd- och antispinn-system. Den nya 4-hjulsdriften kommer att kunna fås till både skåp-, tourer- och chassi-versionerna med 190 hästars motor och går att beställa till modeller med upp till 5,5 tons totalvikt.

I samband med uppdateringen kommer ett nytt tillval till Sprinter. Det är den nya snabbdörren ’Speed Delivery Door’ som förbättrar både arbetsmiljö och säkerhet för de som kör paketleveranser. Den nya pardörren fås i kombination med invändig dörr mellan förarhytt och lastutrymme. När sensorer känner av att föraren är på väg bak till lastutrymmet låses sidodörren upp och öppnas automatiskt. När föraren gått ut stängs dörren automatiskt. Det gör att föraren aldrig behöver ställa ner sina paket för att öppna eller stänga en dörr.
Dörren är dessutom genomskinlig så att föraren har uppsikt över trottoaren innan dörren öppnas.