Produktionen av den nya Hi-Matic 8-stegad automatlådan har startat på Iveco Daily, som är ”bäst i klassen” när det gäller flexibilitet, effektivitet och bränsleekonomi.

Hi-Matic säkerställer maximal resekomfort och växlar snabbare och mer precist än en professionell förare då det endast krävs mindre än 200 millisekunder för en växling när större acceleration krävs.

Med ett vridmoment på upp till 470 Nm och tack vare den elektroniska styrningen av växlingarna i den första 8-växlad automatlådan för kommersiella fordon så passar Hi-Matic perfekt för den nya Daily och dess högpresterande motorer som erbjuder upp till 205 hk.

Förmågan att välja den optimala växeln för den aktuella motorhastigheten säkerställer att Dailyn alltid är i sitt idealiska driftsläge, vilket resulterar i förbättrad acceleration, maximal komfort och lägre bränsleförbrukning.

Den elektronisk hantering gör att föraren kan välja det bästa drivläge beroende ruttens karaktär. Framförallt finns det två inställningar som kan väljas av föraren:

• Eco-läge, under körning på plan väg när låghastighetväxling sker – vilket ger ökad komfort och minskar bränsleförbrukningen till ett minimum

• Power-läget, genom vilken transmissionen utför snabbare växlingar och vid högre hastigheter, vilket garanterar en exakt koppling av växlarna och optimerar körförmågan.