Götene Ufo kommer till Entreprenad Live i Göteborg med nya material och nya produkter. Men också med ett uppdämt behov av att träffa kunder och kollegor.
– Jag tror att mässor utvecklas till att bli mer av en mötesplats, säger säljchefen Lars Blom.

Han tycker att pandemiåret har varit lärorikt och att det finns mycket att ta med sig. Både att Teams och andra digitala hjälpmedel kan fungera bra men också behovet av fysiska möten.
– Vi behöver komma ut och träffa kunder och kunderna behöver träffa oss. Men vi behöver också träffa kollegor. Även om vi är konkurrenter så är vi inom samma bransch. Det finns erfarenheter att utbyta och det kan finnas samarbeten som är intressanta och som vi behöver diskutera.

Götene Ufo är ett svenskt företag med egentillverkade redskap för grävmaskiner och hjullastare. Företaget har 65 anställda. Företaget lägger stor vikt vid innovationer och att ligga i framkant.

– Våra produkter tillverkas i Sverige vilket är ovanligt och något vi är stolta över berättar Lars Blom.

Götene Ufo består egentligen av tre företag; Götene som är mest kända för sina grävmaskins- och hjullastarskopor, Ufo som riktar sig mot hjullastare och Siljum som säljer vinterredskap.

På mässan i Göteborg visar företaget bland annat upp det nya säkerhetsfästet G-lock och skopor i det nya materialet SSAB Hardox® 500 Tuf.