Den som säger så är Johan Ernst, försäljningschef för Sortimo i Sverige.

– Vi prioriterar ordning och reda och säkerhet, med våra system. Alla förare har ett ansvar att surra sin last på ett trafiksäkert sätt.

Sortimo bygger på ett lådsystem och på hyllor där bland annat Boschs proffslådor för maskiner passar original och enkelt kan snäppas fast.

-Det beror på att Sortimo tillverkar Boschs alla dessa lådor, cirka en miljon per år. Därmed kan sägas att Sortimo passar till alla maskiner och format, men allra bäst till Bosch.

Utan åverkan

Sortimo har färdiga konceptlösningar till alla bilfabrikat och modeller. Men oftast handlar det om att via generalagenter eller återförsäljare sedan anpassa systemet till kundernas önskemål.

Grunden till alla byggnationer är en stolpe som från början är tre meter och sedan kan kapas till valfri längd. På denna stolpe monteras sedan hyllor och lådor. Oftast helt utan åverkan på bilen.

-Detta system är unikt i branschen och gör att vi, som jag ser det, bättre kan utnyttja alla olika former, samt även i ökad omfattning anpassa oss till kundens önskemål, säger Ernst.

Det sker en kontinuerlig produktutveckling på det stora tyska företaget och cirka 25 man jobbar enbart på denna avdelning.

På mässan kunde besökarna även ta sig en titt på det nya enkla självbyggarsystemet Sortimo Simpleco, där en komplett startsats inklusive ett smart plastgolv kostar från 4000 kronor. Det är tänkt att ersätta många av de ”hemmalösningar” man kan se idag, med träskruv genom trallar och regelvirken och liknande.