Power Tools har sedan hösten 2014 varit återförsäljare för Hycons hydrauldrivna bergborrmaskiner och med hydraulaggregat. Responsen från kunderna blev väldigt positiv. Hycons hydrauldrivna bergborrmaskin, med tre borrlägen och en inbyggd kompressor som blåser borrhålet rent från borrkax, blev snabbt en succé.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda hela utbudet av hydraulverktyg från det danska företaget Hycon. Under MaskinExpo visar vi hela bredden, berättar Magnus Ehn på Power Tools.

Hycon tillverkar även andra verktyg för hydrauldrift, exempelvis betong-stenkapar, pumpar och hydraulhammare.

– Fördelen med hydrauldrivna verktyg är många. Verktygen kan anslutas direkt till uttaget på grävmaskiner, traktorer, lastbilar, med mera. Ett annat alternativ är att ansluta verktygen till bensin- eller eldrivna hydraulaggregat, som finns i olika storlekar. Samma hydraulaggregat kan användas som kraftkälla till flera verktyg, förklarar Magnus Ehn.

De hydrauldrivna verktygen är utmärkta val utifrån både prestanda och driftsekonomi.

– Ett hydraulaggregat på nio hästkrafter motsvarar en fullstor luftkompressor i kapacitet, men bränsleåtgången är 85 procent mindre. Hydraulaggregatets storlek är inte större än att man får in det i en kombi.