Båda bränderna startade runt klockan 23, den första, på Gjuterivägen, natten till en tisdag. Markus Josefsson var där runt klockan 04.

– Jag fick ut nycklarna så att jag kunde flytta alla bilarna. Det blåste åt det hållet, så de var i farozonen. Till lagret vägrades vi tillträde.

Byggnaden brann ner.

En man som har sitt arbete i fastighetens andra lokaler greps på plats. Han har sitt arbete i andra lokaler i den totalförstörda byggnaden där han kastade en fimp i en pöl med thinner. Mannen var berusad och har åtalats för grov mordbrand.

Hans försvarare, Anders Ericson, anser att det handlar om en olyckshändelse:

– Min klient medger att han har varit oaktsam.

Markus Josefsson flyttade till lokaler på Åkarevägen. Bara några dagar senare började det brinna även där.

– En av mina bästa vänner var först på plats, hans föräldrar bor i närheten. Jag trodde honom inte när han ringde mig och sa att det brann. Folk i bilen ropade till mig att komma ´fort som fan´. En kvart senare var jag där, lågorna var 50 meter höga.

Räddade bilarna igen

Branden hade startat mitt på den långa byggnaden.

– Vi hade våra lokaler längst bort, det brann minst hos oss, så jag är inte orolig för att någon varit ute efter mig eller mina kollegor. Jag räddade våra bilar, som inte stod alldeles intill byggnaden.

Förlorarna, i båda bränderna, är fastighetsägarna.

Falkenbergs Transport, som Markus startade för två år sedan, har 14 fordon, både stora och små bilar, och har nio anställda, men dubbelt så många sommartid.

Hos grannen Rossing, som kör för Bring i Halland, brann mycket gods inne. Markus Josefsson har frågat Jacob Rossing, vd, om det finns någon hotbild mot dem.

– Jag ville veta eftersom jag förknippas med det företaget. Jag fick svaret att det inte finns någon hotbild.

Redan på söndag eftermiddag var Markus inne i nya lokaler och kommer att stanna där.

Fem bränder

Bränderna i år, tre i Kungälv i början av året, och två i Falkenberg, har blivit en snackis bland folk i branschen.

– De som anser sig ”veta” säger att bränderna är riktade mot Rossing. Ju mer jag funderar, desto mer har jag kommit fram till att det inte är så, säger Markus.

Hur sov du efter detta?

– Det gick faktiskt ganska bra.

Ben Wallin, förundersökningsledare av Kungälvsbränderna:

– Vår handläggare har varit i kontakt med våra kollegor i Halland för att se om det finns några beröringspunkter. I övrigt gör vi åtgärder som är standard i den här typen av ärenden. Bränder är svåra att utreda. Från branden på Ica har vi en väldigt bra övervakningsfilm men ingen person finns med på den. Grips inte personen på plats, så är det väldigt svårt eftersom alla spår bränns upp.

En av de män som frihetsberövats i Halland fick sparken efter en stöld hos Rossings.

Vi har gjort flera försök att komma i kontakt med Jacob Rossing.