Företaget DKLBC i Vallentuna investerar över 20 miljoner kronor i nya maskiner och gör en kraftfull satsning inom sitt affärsområde för maskinuthyrning. DKLBC och Zeppelin Sverige har gjort klart en jätteaffär som omfattar hela 27 nya grävmaskiner och hjullastare från Caterpillar.

DKLBC är ett välkänt företag i Stockholmsregionen. Företagets verksamhet består av flera affärsområden som omfattar bland annat en lastbilscentral, maskinuthyrning med förare och arbete med täkter och deponi.

Maskininvesteringen ingår i DKLBC:s affärsområde där maskiner hyrs ut utan förare. Den uthyrningsverksamheten har ökat de senaste åren. För drygt fem år sedan fanns ett 20-tal maskiner i flottan, för tre år sedan köptes den hundrade maskinen och nu breddas maskinparken ytterligare med cirka 35 maskiner där 80 procent består av grävmaskiner och hjullastare från Caterpillar.

Maskinerna som DKLBC investerar i är 19 grävmaskiner i olika storlekar från minsta Cat 301.6 till mellanstora Cat 313, samtliga är Caterpillars Next Generation-maskiner. De köper även åtta hjullastare av modellerna Cat 906, Cat 908, Cat 914 samt Cat 920.

Leveranserna av de nya maskinerna sker under våren 2022.