Jag undrar om det är mej det är fel på, eller hela världen. För nog sjutton är det väl så att tempen inte längre stämmer.

När termometern i köksfönstret visar plus tre, känns det som minus 15, när man sticker ut näsan. Och när den visar på nollan, ja då är det nästan omöjligt att ens våga sig ut.

Inte var det väl så förr?

De säger att klimatet är på väg mot ständiga nya värmerekord. Jag tycker snarare vår värld har blivit kallare och snålblåsigare.

Det har överhuvudtaget blivit svårare att bo på landet. Regeringen lovade fler jobbtillfällen och Europas lägsta arbetslöshet år 2020. Fasen tro´t, när samma regering för en politik som ter sig allt mer företagsfientlig.

Jag kan inte riktigt förstå hur det ska skapas fler jobbtillfällen, genom att införa diverse straffskatter på förflyttningar i samhället. Det är ingen bra idé att inför dieselskatter och avståndsbaserade skatter med ena handen, och försämra underhållet till vägar och infrastruktur med den andra.

Det är så att säga att taga med ena handen. Och sedan taga med den andra också.

För att klara tyngre vikter krävs ett förbättrat vägnät, inte ett stadigt försämrat. När regeringen avslöjade ett preliminärt förslag på kilometerskatt, eller vägslitageavgift, så hamnar siffran på 12 kronor milen. Det är visserligen något bättre än vad de första ryktena gjorde gällande.

Men det kommer lika fullt att slå hårt mot alla de företag som har osmaken att vara verksamma i en bransch som har till uppgift att serva alla Sveriges hushåll, alla Sveriges butiker och serviceinrättningar, alla vård, all omsorg, och ja – faktiskt, alla företag över himla huvud taget.

Nämligen åkeribranschen.

Nej, det har definitivt blivit kallare och allt snålblåsigare.

Därför känns det extra roligt och trevligt att välkomna till en tidning som från och med denna utgåva genomgått en modernisering layoutmässigt, till glädje för alla läsare, för alla annonser.

Bläddra vidare och håll till godo – vi har ett mycket spännande år att se fram emot.