TIP erbjuder nu också leasing och uthyrning av lastbilar i Danmark, Sverige och Norge.

Med övertagandet av PEMA i Danmark och Sverige under 2020 följde en större flotta av lastbilar med, då PEMA också hade lastbilar i deras produktportfölj.

– Därför har det varit ett naturligt steg för oss inom TIP att bygga vidare på detta. Lastbilar kompletterar det nuvarande utbudet av trailers, tanktrailers och annan specialutrustning väldigt bra och hänger i väl ihop med TIP’s framtida tillväxtstrategi. Dessutom är det en klar fördel för många av våra kunder, att vi ger dem möjligheten för att ha en leverantör av denna typ av utrustning i stället för flera spridda, säger Christian Hatting Petersen, Vice President Nordic, TIP.

TIP har samarbetsavtal med de flesta större lastbilsproducenterna och kan därför erbjuda ett brett produkterbjudande, även inkluderat lastbilspåbyggnationer. TIP erbjuder allt från korttidsuthyrning till längre leasingavtal beroende på det som passar in i kundernas affärsmodeller.

En av de största fördelarna för kunderna är, att de via operationell leasing känner till deras fasta omkostnader på flottan och därmed kan budgetera efter dessa.