De uppdaterade Cat-hjullastarna i 966- och 972-serien erbjuder en bred standardteknik för hjullastare i 8- till 10-tonsklassen (7 till 9 metriska ton) som ökar förarens effektivitet. Modellerna 966 och 972 erbjuder hög skopfyllningsgrad som ökar produktiviteten med upp till 10 procent.

Alla fyra modeller i de uppdaterade serien för 966 och 972 har Cat Payload*-system med Assist som standard, vilket ger exakt vägning av skopans nyttolast så att förarna kan lasta rätt varje gång. Realtidsdata skickas till förarens skärm och möjliggöra manuell tippning för förbättrad slutjustering av skopor och lastprecision.

Cat-skopor i Performance-serien finns i varianter med kapacitet från 2,8 till 14,0 m3) för de nya lastarserierna 966 och 972, och balanserar skopans form med maskinens länkage för högre fyllningsgrad och bättre materialhållning jämfört med andra skopar med samma kapacitet. Fusion™ snappkopplingsskopor möjliggör snabba redskapsbyten utan att man behöver kliva ur hytten, så att lastaren kan gå snabbare från ett jobb till ett annat.

Djupgående integrering av CVT-drivlina, motorsystem, hydrauliksystem och kylsystem i designen på nästa generations Cat 966 XE och 972 XE ger bättre prestanda och bränsleeffektivitet. Utan vridmomentsomvandlaren i mekaniska drivsystem styr dessa lastare motorvarvtalet och maskinhastigheten separat för effektiv grävning och styrning med hög precision.

Caterpillars steglöst variabla transmission (CVT) i nästa generations lastare Cat 966 XE och 972 XE förbättra bränsleeffektiviteten med upp till 35 procent jämfört med tidigare powershift-modeller. Längre serviceintervall plus CTV-drivlinans effektivitet ger ännu lägre underhållskostnader på upp till 25 procent, vilket minskar driftkostnaderna ytterligare.