Transportskåpet är helt nytt men ändå beprövat eftersom Berco sedan 2001 har tillverkat marknadens mest sålda skåp till VW Crafter. Berco Volymax har stort lastutrymme och bakgavellyft som ger enkel lastning och lossning.

Hygienisk transport

Med nya, förbättrade Volymax Ultra får användaren bättre utväxling på alla fördelar. Detta genom modern lättbyggnadsteknik som ger marknadsledande lastförmåga, lastvolym, stabilitet och finish.

– Dessutom ett lika ledande servicenätverk, plus hela 3 års garanti. Volymax tillsammans med VW Crafter har en oslagbar fraktekonomi både per kilometer och kubikmeter.

– Bercos nya transportskåp Volymax Ultra ökar lastförmågan med 30 procent och är byggd för den förare som vill lasta extra tungt och erbjuder marknadens högsta lastförmåga, säger Jim Wallström, VD på Berco.

Urstarka sandwichkonstruktionen hos VolyMax Ultra utgörs av isolerade tak och väggar med freonfri isolering samt och extremt slagtåligt motståndskraftigt laminat på in och utsida. Det här innebär att kunden utvändigt får en hög motståndskraft mot väder och vind vilket håller nere underhållskostnader.

Laminatet på insidan är livsmedelsklassat och godkänt för säker och hygienisk livsmedeltransport.

– Bercos urstarka sandwichkonstruktion med extremt motståndskraftigt laminat innebär att skåpetfår en suverän motståndskraft mot väder och vind vilket effektivt håller nere underhållskostnader för kunden, säger Jim Wallström, VD, Berco.

Tiltcylinder

Även marknadens nyaste och lättaste ultra bakgavellyft lanseras i januari 2015 tillsammans med Zepro. Z-Lyften Produktion AB i Bispgården har tagit fram den lättaste bakgavellyften på marknaden för att maximera lastkapacitet, reducera bränsleförbrukning och slitage på VW Craftern.

Lyften är designad för att skapa en säker arbetsmiljö i enlighet med Europeiska lagkrav och byggd i Sverige för att ge en problemfri användning i vårt Nordiska klimat. Den nya modellen är ultra lättviktskonstruktion med Zepros stabilitet och tillförlitlighet som kännetecken.

Den är utrustad med dubbelverkande tiltcylindrar för ett effektivare handhavande än konkurrerande produkter under alla säsonger och en blyfri ytbehandling för att minimera miljöpåverkan. Endast den nya lyften ökar lastförmågan med många kilo.

– Vår nya ultra lätta bakgavellyft ökar lastförmågan för förarna med åtskilliga kilon vilket bidrar till att föraren kan lasta mer i skåpet, säger Hans Gustavsson, Z-lyften.

Höghållfasthet

Eftersom förarna använder skåpet varje dag år ut och år in så är nya VolyMax Ultra på en rad punkter anpassat för att ge maximal livslängd. Exempelvis: Hjälpram i galvaniserat höghållfast stål. Bakstam helt i rostfritt material. LED-lampa i taket. Profiler och kantbeslag i naturanodiserad aluminium.

Varje detalj hos nya Volymax är genomtänkt. Den topphängda liftluckan i sandwichelement har dubbla gasfjädrar. Broms och breddmarkeringslyktor ovanför luckan undviker slitage på kablage. Surrningsskena på väggar och framstam.

Reglerbart ventilationsdon på framstammen. Golv av självbärande sandwichelement med halkskyddat golvplywood.