Lambertsson är ny avtalsleverantör till LKAB. Avtalet innebär stora möjligheter för nya affärer i norra Sverige.
– Det här är väldigt glädjande för oss, säger Erik Mogren, regionchef i norr med placering i Umeå. Nu har vi en typ av inträdesbiljett och en möjlighet att leverera till de projekt där LKAB är en central aktör. Vi ska satsa hårt och göra vårt bästa för att visa att vi kan leverera på högsta nivå och på så sätt utveckla vår affär och försöka ta nya marknadsandelar.

– Från och med april kör vi igång även i Malmfälten om allt går i lås, säger Erik Mogren.

Erik Mogren är nöjd med att avtalet med LKAB nu är på plats. Lambertsson är inte den enda avtalsleverantören på området men avtalet är en viktig pusselbit för den fortsatta expansionen.

– Det ger oss många nya möjligheter eftersom LKAB är en central aktör i Malmfälten med väldigt många pågående och framtida projekt.

Att även Peab ser positivt på framtiden och har flertalet projekt igång i området ger ytterligare möjligheter för Lambertsson som har ett brett utbud av produkter och tjänster till Bygg-, industri- och anläggningskunder. Lambertsson kan leverera allt ifrån en skruvdragare till skräddarsydda helhetslösningar samt en hel del innovativa produkter och tjänster som effektiviserar byggprocessen, ökar lönsamheten och minskar miljöpåverkan.

Den pågående starka industriella utvecklingen i norra Sverige påverkar även Lambertsson. Företag från södra Sverige etablerar sig i den norra delen av landet och även lokala företag växlar upp och utökar sin verksamhet.

– Det händer mycket i norra Sverige just nu och därför kan det vara en utmaning rekrytera kompetent personal, säger Erik Mogren. Det är redan nu svårt för alla bolag att hitta kompetens inom vissa områden. Men vi ser en konkurrensfördel i att vara ett komplett bolag inom rentalbranschen som kan ta stora och intressanta uppdrag.