– Det är en strategisk utveckling av LAG Sweden och NTC. LAG Sweden går från att ha varit beroende av petroleumbranschen och dess utveckling till expansion av vår servicedel för lastfordonet som helhet, säger Thomas Carlsson Vd på LAG Sweden.

LAG investerade föregående år i en ny 29 meter lång teknikhall för tunga fordon och blev under 2014 både en auktoriserad DAF-verkstad samt ackrediterad av SWEDAC. Nu går man samman med NTC som är en auktoriserad MAN-verkstad sedan lång tid tillbaka. Jörgen Åhlén, ägare av NTC och anställda på NTC följer med till LAG på Hangargatan i Norrköping.

– LAG har över 25 års erfarenhet av att bygga och reparera tankfordon. Vi kan mycket om konstruktion, elektronik och pneumatik. Vi har alla de svetslicenser som krävs av ett modernt konstruktionsföretag.

– Med denna kunskap och erfarenhet i ryggen vidareutvecklar vi LAG-NTC till den moderna lastbilsverkstaden. För att lösa dagens och framtidens kundbehov har vi nu investerat i mjukvaror, utbildning och ännu mer utbildning. Vi har haft tillgång till specialister som kommit till oss. Vi har åkt runt både i Sverige och Europa för att lära oss mer.