– Egentligen skulle vi inte ha råd med en heltid som bara jobbar med att mäta och förbättra kvaliteten. Men, vi skulle heller inte vara 19 medarbetare och omsätta 40 miljoner om vi inte hade ett så dedikerat kvalitetsarbete, säger Robert Gjersvold, vd och delägare till Lego Svetz i Strömsund.

2013 är ett förlorat år för Lego Svetz med dålig omsättning och halverad personalstyrka. Lågkonjunkturer är de vana att hantera, men den här gången bidrog de själva till vändningen, genom att satsa på sitt kvalitetsarbete.

– Vi märkte snabbt att det gav resultat att mäta och följa upp verksamheten mycket noggrannare än vi någonsin gjort. Nu kan vi konstatera att det definitivt hjälpt oss att få fart på verksamheten igen, säger Robert.

Lego Svetz är verksamma i Strömsund, Jämtland och legotillverkar hela produkter på beställning åt industriföretag som Engcon, Bräcke Forest, Mählers och Attacus Power. Industribranschen är idag inte känd för att satsa på kvalitetsarbete så stort som Lego Svetz gör och det innebär att alla underleverantörer dras med i kvalitetsarbetet.