För att säkerställa att nya Ford Ranger är lika användarvänlig på fritiden, exempelvis på weekendresan, som på jobbet när alla verktyg ska med som behövs för att få arbetet utfört har Ford fått hjälp från dagens pickupägare och utvecklat en rad smarta och praktiska funktioner.

– Att prata med kunder för att höra vad de vill ha för funktioner, och sedan ta fram en lösning på detta är en av de mest givande uppgifterna med mitt jobb. Oavsett om du har ett litet företag eller är en friluftsmänniska är det viktigt att du kan lita på att ditt lastutrymme är funktionellt, användarvänligt och hållbart, säger Rangers fordonsingenjörschef, Anthony Hall.

Från slutet av 2022 öppnar Ford upp för beställning av nya Ranger i Europa. De första bilarna kommer att vara klara för kundleverans från början av 2023. Kunderna får en pickup utvecklad enligt resultatet av intervjuer med över 5 000 pickupkunder. Intervjuerna genomförs för att ta reda på hur kunder vill utnyttja flaket eller fånga upp andra utmaningar de vill lösa – som att ha enklare tillgång till sin last och att utnyttja utrymmet mer effektivt.

Kunder i Europa kommer också att kunna göra sin nya Ranger mer personlig. Från lanseringen kommer det att finnas mer än 150 originaltillbehörslösningar – både för arbete och fritid.
Fords ingenjörer har alltid varit medvetna om att nya Ranger kommer att vara utrustad med många tillbehör. Därför har man lämnat plats för ett extra batteri under huven och satt upp förberedelse för utrustningsinstallation med kablage och separat strömställarpanel för att underlätta installationen av utrustning som extraljus, vinschar, dragutrustning med mera.