När det gäller FH-serien så har Volvo dessutom tagit fram en betydligt kraftigare stötfångare i 3 mm stål, för tuffare tag, med möjlighet till 36 tons krok. Den sticker ut mer än tidigare, 130 mm, och skyddar därmed såväl hörnen på hytten, som strålkastare. Det kan bli ett vanligt tillval för skogskörning.

Rad med nyheter

Volvo lanserar en ny mer lågbyggd hytt, som kallas Mining cab men kan användas av alla som behöver ta sig fram där det är lägre i tak. Höjden blir 3,2 meter istället för 3,39 meter.

Volvo FL 4×4 är ett nytt alternativ för den som behöver bra framkomlighet men ändå inte lika uttalat som FMX-kunden. Volvo har en rad nyheter som vänder sig direkt till entreprenadsidan, som Automatic Traction Control, ATC.

Med driven framaxel i kombination med luftfjädring bak, luftfjädring fram även på bilar med dubbla framaxlar Volvo Dynamic Steering även för drivna framaxlar, femaxliga fordon, lättviktstridemlösningar, EBS med trumbromsar, för dem som föredrar det, hydrauliska pumpar med koppling, utökade framaxelvikter, tandemaxellyft och I-shift med krypväxlar.

– Detta är efterfrågade tillbehör och teknik som kommer att bredda användningsområdet betydligt.