Iveco Daily Blue Power nya modellprogram förekommer miljökraven och levererar en teknisk lösning som är hållbar på flera sätt.

– Mot bakgrund av dagens tryck för en utfasning av fossila bränslen och de ökade tillträdesbegränsningarna i städerna har hållbarhet snabbt blivit en viktig konkurrensparameter för transportföretagen, säger Pierre Lahutte, Iveco Brand President.

– Hållbarhet har alltid varit ett kärnvärde för Iveco, och vi insåg för länge sedan att vägen till hållbara stadstransporter går via avancerad dieselteknik och alternativa drivmedel, främst elektricitet och naturgas. Därför har vi varit pionjärer inom alternativa drivmedel i över 20 år samtidigt som vi investerat i avancerade tekniker för en effektiv reducering av utsläppen från våra dieselmotorer.

Lastbilsbaserad

Iveco Daily Hi-Matic Natural Power har en 8-stegad automatisk växellåda. Den är en ytterligare förbättring för stadstransporter då den utgör en bra kombinationen av hållbarhet och körglädje, mycket tack vare Hi-Matic-växellådan.

Det är ett fordon som levererar den robusthet och driftsäkerhet kombinerat med bättre komfort och bränsleekonomi, extra låga utsläpp av förorenande ämnen och koldioxid samt bra köregenskaper.

Daily Hi-Matic Natural Power bygger på Ivecos erfarenheter från över 20 års arbete inom naturgasteknik. Den är utrustad med en 3-liters F1C-motor som ger 136 hk och levererar ett vridmoment på 350 Nm. Den lastbilsbaserade motorn är robustare och garanterar högre vridmoment och bättre köregenskaper än vanliga personbilsbaserade CNG-motorer och levererar bra prestanda.

Förbrukning

Denna Daily är utrustad med Ivecos 2,3-liters motor som gjordes om helt till år 2016. Den har större cylindervolym än andra tillverkare använder och den erbjuder naturligt låga NOx-utsläpp. Den är försedd med Ivecos avancerade efterbehandlingssystem för selektiv katalytisk reduktion (SCR), som dragit nytta av företagets 25-åriga erfarenhet av denna teknik.

Med standardsystemet Start & Stop och ekodäck från Michelin förbrukar den upp till 7 procent mindre bränsle jämfört med den nuvarande versionen baserat på verklig användning i stadstrafik.

Ren eldrift

Iveco Daily Electric är ett fordon som även får köra i städer med de hårdaste trafikbegränsningarna. Den har en utökad räckvidd på upp till 200 km vid verklig stadskörning och dess batteriegenskaper är optimerade för allt slags väder.

Batteritekniken möjliggör en stor nyttolast och i ”snabbläget” tar laddningen endast två timmar. Körläget Eco-Power och regenerativa bromsstrategier ökar dess effektivitet ytterligare.

Genom att Daily Blue Power Electric erbjuder ett brett modellsortiment med totalvikter på upp till 5 ton finns det en modell för de flesta uppdrag.