Komatsu Europe offentliggör lanseringen av den nya bandgrävaren PC2000-11. Den har fått en starkare Steg 5-motor, ny styrning för motor/hydraulpumpar som ger snabbare lastcykler och rent generellt högre prestanda.

Bandgrävaren PC2000-11 har en arbetsvikt på 202 ton och den nya motor/hydraulpump-styrningen ger snabbare lastcykler än PC2000-8.

PC2000-11 är idealisk för lastning av 60 till 150 tons tipptruckar och för grävning/lastning av schaktmassor, kol eller sten. Motor/transmissionsutrymme har designats för att ge optimal åtkomst till de viktigaste komponenterna, låg ljudnivå i hytten och reducera stilleståndstiden vid underhållsservice.

PC2000-11 har fått en ny, rymligare, gruvklassad förarhytt som ger föraren en säker och bekväm körning.

Bandgrävaren har en hydrauliskt aktiverad in/urstegs-trappa, externa nödavstängningskontakter och Komatsu neutrallägesdetektering. KomVision, Komatsus övergripande maskinövervakningssystem, är också standard. För att öka förarens medvetenhet om tipptruckar eller andra fordon som kommer in i eller lämnar maskinens arbetsområde, finns ett 7-kamerasystem som ger ett 360-graders fågelperspektiv över arbetsområdet via en separat 10,4-tums färgpekskärm.

PC2000-11 uppfyller Steg V-avgaskraven, utan behov av AdBlue.

Produktivitet och prestanda

PC2000-11 ger högre prestanda med en produktivitetsökning på upp till 12 procent, vilket i praktiken betyder att fler tipptruckar kan lastas per skift. Det vidareutvecklade hydraulsystemet avkänner belastningen i de olika hydraulkretsarna och optimerar hydraulflödet efter rådande behov. PC2000-11 kan ställas in i olika arbetslägen så att maskinens prestanda kan skräddarsys för olika arbetsförhållanden, detta inkluderar det helt nya “Power Plus”-läget. Högre motoreffekt och ny motor/pumpstyrning ger PC2000-11 snabbare lastcykler.