Han alternerar mellan två OM-bussar. Den ena, en Volvo FH13 440, som Jörgen kör till olika arrangemang är full med kameror, sladdar och en mängd andra prylar som behövs för en tv-sändning live.

– Allt ska vara med, allt ska fungera och är det exempelvis en kamera som inte fungerar så är det mitt ansvar att den blir lagad eller byts ut.

Ordning och reda är med andra ord en bra egenskap. Och tummen får inte sitta mitt i handen.

– Det är ett väldigt mångsidigt arbete. Jag är chaufför förrådsman, servicetekniker, riggningsansvarig och kabeldragare. Jag har fått lära mig hur allt fungerar, från grund och botten och gör personliga inställningar för kameramännen. Att köra lastbil är numera den lilla delen.

Men många mil på landsvägarna blir det.

– Jag gör större jobb och vi åker alltid iväg med två lastbilar. Totalt har vi 28 sådana fordon.

Jörgen har ansvar för tv-tekniken. Småstrul under sändning händer titt som tätt.

– Då kan jag få kuta ut i publikhavet med en reservkamera för att rädda situationen. Eller så kan det vara en sladd som glappar. Det brukar bli några brandkårsutryckningar.

I OB-bussen finns kameror, linser, kablar, monitorer, kamerastativ, mikrofoner och en pratpanel för kommentatorerna. I kontrollrummet jobbar två personer som kan ha koll på 30 kamerapositioner. Inte konstigt att den kostar 35 miljoner.

– Det är samtidigt en rullande verkstad för att vi ska kunna reparera på plats: lödkolvar, borrmaskiner och sågar. Rubb och stubb.

Den andra bussen är en Scania R500. I den finns sändningsstudion.

Flera tillfälligheter har styrt Jörgens Perssons liv. Från början var han lastbilschaufför och körde bildelar på nätterna. I några år körde han sjöcontainrar, därefter linjebil mellan Göteborg och Mellansverige.

– Av en slump började jag köra instrument för Starlights musikturnéer, Rhapsody in rock bland annat, och skulle flytta till Avesta.

En annan tillfällighet gjorde att han anmälde sitt intresse för att köra extra för Prisma Outside Broadcast.

Tre år senare hörde företaget av sig – på nyårsdagen 2006.

– De ville få hjälp med att flytta en lastbil.

Jörgen var på väg med utrustning till Melodifestivalen men samtalet slutade med att han på stående fot blev erbjuden jobb på stört. På den vägen är det.

Två veckor i april tillbringade Persson i Malmö där damernas hockey-VM avgjordes.

Han har gjort fem hockey-VM, OS från Hongkong, fotbolls-EM, konståknings-VM, en hel del skidskytte, backhoppning, tre Vasalopp, Melodifestivalen, Allsång på Skansen, Sommarkrysset, Idol, X-Factor och Let´s Dance.

– Inför VM i Åre drog vi ut fem mil kablar på Åreskutan. Stort jobb.

Är du intresserad av idrott?

– Inte nu längre. Och det går absolut inte att slå sig ner och kolla en match på arbetstid. Vi har hela tiden en snäcka i örat för att ha koll på allt runt omkring. Om något händer måste jag släppa allt och rusa iväg.

Sambon träffade han under Kina-OS, i Hongkong. Jörgen och arbetskompisarna blev serverade av henne på en restaurang. Han tyckte hon var trevlig och såg till att det blev fler besök där.

– Jag var där i sex veckor, vi umgicks en del. Efter OS var jag ledig i två månader och då åkte jag till henne på Filippinerna, hon kommer därifrån. Innan jag åkte hem fick jag veta att hon var gravid och att jag skulle bli pappa.

Efter en snabb process med Migrationsverket flyttade hon hem till Jörgen i Kungsbacka i maj och sedan Mikaela kommit till världen i september följde hennes två barn efter till Sverige i april.

Det är en internationell familj, Jörgen är adopterad från Sri Lanka.

Har du ett drömjobb?

– De senaste tio åren har varit händelserika. Jag är nöjd med jobbet, kul och spännande. Superroligt. Nackdelen är att jag måste vara borta från familjen så mycket, ibland 250 dagar om året. En gång väcktes jag av ett telefonsamtal att jag måste åka iväg i två veckor till Dubai för en talkshow som sågs av 500 miljoner tittare.

Snabba ryck. Så är livet för en OB-assistent på ständig rull.

Namn: Jörgen Persson.

Ålder: 38.

Yrke: Lastbilschaufför och OB-assistent för live-tv-produktion.

Bor: Kungsbacka.

Familj: Sambo Emelyn Jaime, Mikaela, 6, bonusbarnen Edmon, 10, och Eunilaine. 14.