Joakim Johansson har varit chaffis i tre år.

– Jag fick anställning när lastbilskortet var rykande färskt och kör plåt, plast och pall med trailertraktor. Det är tungt fysiskt och psykiskt. Ganska påfrestande. Det är som ett produktionsband, jag gör samma sak hela tiden.

Jobbet innebär lyft och ryck

Han har hunnit bli ett välkänt ansikte bland kollegor, som kör ut mat till affärerna. Men till den stora galan hade han rakat av sig sitt kraftiga skägg.

Hacksta ligger nära hamnen, bland andra företag i logistik- och lagerbranschen. Förutom Ica Logistik finns Hilton Food Group, Nordiska Gourmet Kompaniet, Ragn-Sells och Uponor.

Även inom sportens värld har han blivit en profil. Särskilt nu när han presenterats i TV4. Joakim var nominerad tillsammans med två tjejer. Han blev märkbart tagen när hans namn lästes upp som vinnare.

– Jag visste att tjejerna var fantastiskt duktiga och väntade inte att jag skulle bli korad.

Sätt att koppla av

Uppdraget som ordförande i Tillberga innebandy, IK Roosters, bad han att få för sex år sedan när föregångaren hade aviserat sin avgång.

– Innebandy är mitt sätt att koppla av. Jag spelade själv tills jag var 16. Sedan dess har jag varit ledare, tränare och domare.

A-laget ligger i division 1.

– Vi är en liten klubb och där ska vi ligga kvar. Några ambitioner att gå upp har vi inte.