Sedan 2009 har Iveco Sweden och Vest Buss Sverige delat lokaler på Diabasgatan 1 i Helsingborg, men från den 1 september övertar alltså Iveco Sweden hela verksamheten och således också driften av verkstaden

– Iveco har genom åren alltid sålt många bilar i Helsingborgsområdet, så det finns ett stort grundunderlag redan nu och vi räknar med att utveckla vår serviceverkstad ytterligare. Medarbetarna i Helsingborg har gjort en starkt jobb sedan starten och nu kommer vi att bli ännu bättre på eftermarknaden, säger John Sklander.

Iveco har en toppmodern fullserviceanläggning i Helsingborg och försäljningsdirektören Anders Nilsson från Iveco Sweden ser fram emot den här satsningen:

– Tack vare våra fina lokaler kan vi visa upp Ivecos kvalitetsprodukter till både nya och lojala kunder, och att Iveco nu har försäljning och eftermarknad ger det oss ännu fler möjligheter att utveckla verksamheten. Införandet av den nya 8-växlad helautomatisk växellådan till Iveco Daily har verkligen flyttat fram våra möjligheter att ytterligare öka vår marknadsandel i Sverige, vilket säljteamet i Helsingborg redan har visat, säger han.

Alla medarbetare som har arbetat med service och reparation av Ivecorsquo;s transportbilar och tunga lastbilar och med försäljning av reservdelar fortsätter sin anställning hos Iveco Sweden.

Joakim Mattsson, som har en stor erfarenhet av Iveco, bland annat från Ivecos tidigare servicepunkt, Jourverkstaden, ska leda det dagliga arbetet som verkstadschef i Helsingborg.

– Verkstaden i Helsingborg är i första hand en serviceverkstad för Ivecos transport- och lastbilar i regionen och vi ser det därför naturligt att denna överlåts och drivs vidare av Iveco Sweden AB. Genom överlåtelsen kommer Vest att i än högre grad kunna fokusera på bussverksamheten, säger Björn Berntsson, försäljningschef för Vest Buss Sverige.