IVECO utökar sitt IVECO ON-utbud av uppkopplade tjänster med den innovativa uppdateringsfunktionen IVECO Over the Air som gör att kunden kan uppdatera fordonets programvara trådlöst utan att behöva stanna vid en verkstad, en praktisk och tidsbesparande lösning som säkerställer att fordonet alltid är uppdaterat och skyddat.

IVECO fortsätter utöka sitt utbud av digitala IVECO ON-tjänster i avsikt att göra förarens vardag enklare och hjälpa vagnparkschefen att hålla bilarna rullande på ett effektivt och produktivt sätt. Den innovativa uppdateringsfunktionen IVECO Over the Air, som finns på alla Daily- och IVECO S-WAY-fordon med konnektivitetsbox, möjliggör för kunderna att själva göra trådlösa programvaruuppdateringar ”over the air” och därmed spara pengar och öka fordonets drifttid.

Uppdatera enkelt

IVECO Over the Air-uppdateringen är enkel att använda och gör det möjligt att uppdatera fordonets programvara när det passar föraren och vagnparkschefen utan att stanna vid en verkstad. Det kan göras av kunden var som helst och när som helst, det enda som krävs är att fordonet är säkert parkerat. Det betyder att föraren kan installera uppdateringen när det passar, i en paus under en körning eller på en rast vid lagret utan tidsspillan.

För att kunna använda uppdateringsfunktionen IVECO Over the Air behöver kunden ha en Daily eller IVECO S-WAY med konnektivitetsbox och vara registrerad som IVECO ON-användare med koppling till fordonet. När användarna får meddelande om att en uppdatering finns tillgänglig och fordonet står parkerat på ett säkert sätt, kan de ladda ned och installera den med hjälp av infotainmentsystemet eller Easy Way-appen. När man klickar på knappen IVECO Over the Air Update letar systemet efter uppdateringen och påbörjar nedladdningen.

Den nya funktionen kommer inom kort att finnas tillgänglig även i Business Up-appen för Daily.