Försäljningsframgångarna beror till stor del på att Humbaur som enda tillverkare av maskinsläp över 25 ton erbjuder kunden ett helgalvaniserat släp.

Ser man på släpfordon inom den lätta sidan, upp till 3,5 ton, är det i princip ingen tillverkare i Europa som idag lackerar rambalkar eller chassi utan där är det 100 procent galvanisering som gäller. Därmed ser företaget en likartad utveckling inom maskinsläpssidan för släp över 25 ton.

JB Trailer AB slog försäljningsrekord 2016 och med den starka utvecklingen första halvåret i år kommer försäljningen 2017 att nå nya nivåer.

Nu lanserar JB Trailer AB en höstkampanj där kunden kan köpa eller leasa ett fabriksnytt helgalvaniserat maskinsläp med en totalvikt på 30 000 kg för 390 000 kronor.

– Detta slår rakt mot marknaden för begagnade släp då priset gör att kunden väljer ett nytt som är helgalvaniserat och har garanti istället för ett begagnat som behöver renoveras.

– Vi öppnar även upp en marknad för företag som egentligen inte tänkt köpa ett släp men nu får ihop kalkylen tack vare vårt låga pris, säger Mattias Blomberg VD JB Trailer AB.

Kampanjmodellen är utrustade med 3 axlar x 10 000 kila, en lastvikt på ca 23 500 kg beroende på utrustning, helluftfjädring, har en astlängd på 8540 mm och en lasthöjd på 880 mm.