Höga Kusten och Skuleskogens nationalpark lockar allt fler besökare. Under perioden 26 juni – 8 augusti blir det nu ännu smidigare att åka hållbart till Skuleskogens nationalpark och Ulvöfärjorna. Förutom att elminibussen och världsarvsbussen är ett smidigt sätt att resa underlättas trafiksituationen vid nationalparkens entréer.

Genom ett samarbete mellan Bygdsam Nätradalen, Höga Kusten Destinationsutveckling och projektet SiSL Mellersta Norrland testas under sommaren en bokningsbar elminibuss med fasta priser som trafikerar sträckan Örnsköldsvik ner till Ulvöfärjorna och Entré Nord.

Elminibussen rymmer 8 passagerare och går två gånger per dag i vardera riktningen, med avgångstider från Örnsköldsvik klockan 07:30 och 13:00. Plats på bussen bokas och betalas via appen Freelway.

Sommarens försök med elminibussen är ett steg i en strävan att utveckla fler sätt att ta sig till världsarvsområdet utan bil. Målsättningen är att kommande säsonger kunna erbjuda även bilpoolsbilar och andra hållbara transportmöjligheter för att ta sig till och runt i området och framför allt till nationalparkens entréer.