Hitachi Zaxis-7 grävmaskiner har konstruerats med hög kvalitet och ZX210-7, ZX225US-7 och ZX225USR-7 i ny design förbrukar upp till 11 % mindre bränsle än tidigare modeller. Hitachis hydraulsystem, det nya TRIAS III, säkrar därtill en hög prestationsnivå vid varje användning.
En rad specifikationer innebär att ZX210-7, ZX225US-7 och ZX225USR-7 kan möta de krav som ställs på olika arbetsplatser, inklusive s.k. monobom och tvådelad bom, samt både lång (LC) och smal (LCN) undervagn för optimal stabilitet och enkel transport.
ZX225US-7 har en extra kort svängradie på 1,680 mm och ett schaktblad som tillval. Olika redskap hanteras enkelt via olika redskapslägen i monitorn.

De rymliga ZX210-7, ZX225US-7 och ZX225USR-7 erbjuder föraren en hytt med komfort och kvalitet, såväl som bland de lägsta bullernivåerna på marknaden, och 16 % lägre vibration (ZX210-7) än föregående generation. Hytterna i ZX225US-7 och ZX225USR-7 har 15 cm bredare dörröppning och större innermått med utökat benutrymme för bättre komfort.
Med den nya ergonomiska designen av kontrollpanel och brytare blir manövreringen enkel, och allt inom räckhåll. Det multifunktionella vredet navigerar menyn snabbt på 8-tums LCD-bildskärmen, och den högupplösta bildskärmen med bländskydd är lätt att tyda. Dessutom erbjuder den uppdaterade layouten en tydlig display och funktionalitet – som luftkonditionering, DAB+ radio och Bluetooth®.

Hitachis nya Zaxis-7 grävmaskiner sikt över arbetsplatsen ger en ökad säkerhet som dessutom stöds av ett 270-graders fågelperspektiv som Aerial Angle kamerasystem ger. Sikten framåt har förbättrats i ZX225US-7 och ZX225USR-7 genom att fönsterramen har sänkts. Även sikten åt vänster är förbättrad genom att dörrstolpen har flyttats bakåt. Ny arbetsbelysning med LED-lampor och en parallellförd vindrutetorkare med vidgad svepyta ger föraren trygghet att arbeta även under besvärliga förhållanden.

Funktioner på ZX210-7 som bredare motorhuv och sidoluckor och ny filterplacering, större trappsteg och motorhuv på ZX225US-7 och ZX225USR-7 ger enklare och snabbare åtkomst för dagliga inspektioner så att driftsstoppstid minskas.

Hitachis kostnadsfria system för fjärrövervakning ger dig som ägare möjlighet att känna kontroll över såväl fordonspark som arbetsbelastning, med tillgång till viktiga data genom Owner´s Site och ConSite. Båda systemen skickar dagligen driftsdata via GPRS eller satellit från grävmaskinen till Global e-Service. ConSite sammanfattar informationen i ett e-brev en gång i månaden, och ConSite Pocket-appen visar varningar i realtid för potentiella problem.