Enligt Steve Wright, som är nationell fordonschef på PFD, kom beslutet att byta till Allisonlådor efter att han själv provkört en Allisonutrustad lastbil på ett event i Australian Automotive Reseaarch Centre’s Angleseas testbana, som är den största privatägda och oberoende testanläggningen i Australien.

– Jag måste tillstå att jag blev imponerad av den nya generationen Allisonlådor och insåg att de var ett mycket bättre val än manuella och automatiserade manuella växellådor, sa Wright.

Wrights handfasta erfarenhet övertygade honom att växellådorna både var enklare att hantera och krävde mindre utbildning, vilket är en stor fördel med tanke på det ökande behovet att anställa allt fler förare.

– Det har blivit mycket svårare att hitta utbildade förare, sa Wright. Genom att erbjuda fordon med automatlådor som är mycket lättare att köra, blir inte utbildningsbehovet av nya förare så stort.

PFD:s fordonsflotta uppgår till över 650 lastbilar – de flesta Isuzu – som sköter distributionen till över 40 000 butiker över hela landet. PFD har nyligen beställt 20 nya Isuzu FVD 1000 med helautomatiska växellådor ur Allisons 3000 SeriesTM och några av dem är redan i tjänst.