Bridgestone, världens största däck- och gummitillverkare, baserat på försäljningen 2016, stärker sin organisation genom att rekrytera svenska Ulf Harring som ny chief operating officer, COO, för affärsområdet Europa, Mellanöstern och Afrika, EMEA.

Harring, som tillträdde sin nya tjänst den 1 september, har en gedigen erfarenhet från en rad områden. Han var tidigare COO och verkställande vice president för Bosch Siemens Home Appliances i Europa och Latinamerika. Tidigare har Ulf Harring haft verkställande roller inom Daimler, Mercedes-Benz Car Group och Mitsubishi Motors och han har även arbetat för Electrolux inom Operations, Procurement Management och Supply Chain services. Han blev också utnämnd till Supply Chain Professional of the Year i november 2013 av Accenture, SAS Institute och SILF.

– Det ska bli ett stort nöje att få arbeta med Bridgestone. Företaget är, efter nästan 90 år, världsledande när det gäller att producera, utveckla och leverera premiumprodukter och lösningar för den nya eran av mobilitet, säger Ulf Harring. Både personligt och professionellt är det tillfredsställande att få arbeta med dagens utmaningar och de möjligheter som vi ser i framtiden.

I sin nya roll som COO kommer Ulf Harring att ingå i Bridgestone EMEA:s ledningsgrupp.