Gripen Wheels spår en stabil positiv utveckling. Räkenskapsåret 2018 omsatte företaget cirka 480 miljoner kronor och man tror på en förbättring av såväl omsättning som rörelseresultat i år.

 – Vi kan erbjuda den nordiska marknadens bredaste sortimentet av tunga däck, slang och fälg, såväl från premiumleverantörer som från alternativa fabrikat. Detta kan vi göra tack vare bland annat stort affärsnätverk, egen import, stark köpkraft samt stor lagerkapacitet. Det är en av orsakerna till att vi även långsiktigt tror på en ökning av omsättningen med cirka tio procent per år, oavsett konjunktur.

Företagets marknadschef Maria Fritzson ger även företagets ambitioner att erbjuda bäst priser en viktig del i senare års starka försäljningsökning.

– Vi jobbar hårt med vår egen kostnadskontroll för att kunna erbjuda det breda sortiment och de konkurrenskraftiga priser som vi gör. Samtidigt är vi måna om att bibehålla befintliga agenturer och förstärka utbudet med nya. Det hjälper oss också att hänga med i utvecklingen och säkerställa att vi kan leverera de produkter och tjänster som marknaden efterfrågar, säger Maria Fritzson

-Sedan har vi vår personalstyrka. Ett gäng med bred kompetens och spridda åldrar och erfarenheter. Vårt team är givetvis ytterligare en stor del av vår framgång. De flesta av våra säljare har arbetat med tunga däck i minst 10-15 års tid, hälften av styrkan över 25 år. Denna erfarenhet och kunskap är en tillgång om uppskattas starkt av våra kunder.

En annan styrka hos Gripen Wheels är att man kan erbjuda snabba leveranser tack vare att det alltid finns ett brett urval av  däck tillgängliga i de väl tilltagna lagerutrymmena – 33 000 kvadratmeter i Sverige och och 18 000 kvadratmeter i Finland. Gripen Wheels samarbetar med Schenker som klarar snudd på hundra procent, ungefär 95, av företagets leveranser inom Sverige inom en till tre arbetsdagar.

Gripen Wheels säljer entreprenaddäck, lantbruksdäck, lastbilsdäck och alla andra från bland annat BKT, Hilo, Pirelli, Aeolus och Michelin i Sverige. På Entreprenad Live hade utbudet förstärkts med entreprenaddäcket Westlake från kinesiska Zhongce Rubber Group.