Genom lanseringen av Goodyears nya POWERLOAD®-sortimentet önskar man bidra till den strävan som finns kring produktivitet, hållbarhet och kostnadseffektiv drift av kompakta hjullastare och mindre väghyvlar utifrån den uppsving i efterfrågan som finns i tillväxten inom konstruktions- och utvecklingsprojekt världen över.

Goodyears POWERLOAD erbjuder ett däcksortiment med teknologier som är särskilt utformade för behoven för kompakta hjullastare och mindre väghyvlar. Då maskinerna vanligtvis används inom konstruktion, materiallastning, logistikstöd, jordbruk och landskapsanläggning så blir mångsidigheten en avgörande däckegenskap. Långa arbetstider innebär dessutom att förarens komfort är en viktig faktor, vid sidan av drivgrepp och livslängd.

Goodyear POWERLOAD har den nya Smooth Guard Technology, som inkluderar ett extra tjockt och jämnt gummiskyddslager i skulderområdet och sidoväggen. Genom en avancerad teknologi ger det sortimentet robusthet som stöd för bättre hållbarhet mot skärskador och stomskydd. Dessutom har den nya serien också en förstärkt sidoväggskonstruktion som ger ökad stabilitet och enklare manöverförmåga.

Fokuset på förstärkning och skydd fortsätter med förbättrat skydd i flänsskyddområdet. Den här funktionen hjälper till att förhindra att främmande föremål tränger in i området mellan fälgen och däcket, något som är särskilt viktigt på byggarbetsplatser där jord, stenar, grus och annat skräp kan orsaka skador på konventionella däck. En ny utformning på brytjärnsskåran gör det snabbare att montera och demontera däck, vilket minimerar stilleståndstiden för operatörerna.

Slitbanemönstret är inspirerat av det beprövade Goodyear TL-3A+ för större (25-tums fälg och större) fordon och optimerat för storlekarna 18 och 20 tum i POWERLOAD-serien.